top of page
  • _

Snelheid van Tijd

Snelheid en tijd lijken aan elkaar gewaagd!

 

Met grote regelmaat krijg ik de vraag “wat komt de toekomst mij brengen?”, of “hoe lang gaat het nog duren, voor het beter gaat?”

Vaak wordt deze vraag gesteld door iemand, die in een stressvolle of moeilijke fase van het leven zit, waarbij het overzicht versluierd is door allerlei issues van buitenaf.

Toekomst....is in die zin dus niet echt voorspelbaar... zeker niet als het juist óm de mens gaat.

De tijd haalt soms de snelheid van een proces in, onder meer als gevolg van de ontwikkeling van diezelfde mens.

 

Als het hoogst ontwikkelt levend wezen hier op Aarde, heeft de mens een vrije wil en keuze om met een eigen ritme zijn of haar levenspad te lopen. Met alle uitdagingen en obstakels die daarbij horen.

Vaak hebben mensen wat uit te werken met zichzelf. Lopen nogal eens tegen dezelfde issues aan, waar ze maar niet achter lijken te komen waar dat nu door komt.

Het onderbewustzijn speelt hier voor 95% een hoofdrol in. Dat geldt voor iedereen. En ook al word je je daar van bewust, zelfs dan is het een gegeven, dat je, binnen je eigen groeiproces, ook nog tegen het proces van een ander aan kan lopen.

De een om de kracht te krijgen om dit in tijd te overbruggen en daarin juist onder ogen te komen dat de hoeveelheid tijd die er nodig is binnen een proces, helemaal niet belangrijk is.

Alles heeft een eigen tijd nodig en daaraan is geen bepaalde snelheid of limit te verbinden.

De voortgang van een proces is dus relatief in tijd.

Dus....alles op z'n tijd en dan loopt het zoals het gaat

 

© Marion Elzinga, Zeewolde 12-1-2020.

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Nieuwe tijd

Het is een drukke en zeker ook hectische tijd voor het totale leven hier op aarde. Waarheden en leugens worden ontmanteld en komen helder aan het licht. Oneerlijke concurrentie, machtsstrijd, dualisme

Zandafgraving

Net even een voorzichtig rondje gelopen door een, voor mij althans nieuw, stukje bos hier in Zeewolde. Het ligt vlak bij de dorpskern en is een oude zandafgraving geweest die niet meer als dusdanig in

bottom of page