top of page

Reiki

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de levensenergie die we allemaal in ons lichaam hebben. Andere woorden voor deze levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde meridianen. Als de meridianen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.


Bij een Reiki-behandeling geeft iemand, de 'gever', de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beide zijn net zo eenvoudig).

Hoe werkt authentieke Japanse Reiki?


Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen. Denk aan een schaafwond: het lichaam zorgt ervoor dat de wond heelt, zonder enige hulp van buitenaf. Reiki-energie ondersteunt dat zelfgenezend vermogen. Door een Reiki-behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen.


De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki-behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Hierdoor is Reiki bijvoorbeeld toepasbaar bij zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.


Reiki sessies gaan uitstekend samen met andere zorg.

Reiki combineert goed met andere therapieën, zoals artsenbezoek, medicijngebruik, psychotherapie of chirurgische ingrepen. Reiki heeft géén bijwerking en. Wel kan een tijdelijke verergering van een klacht optreden, zoals ook met homeopathische middelen gewoon is.


Reiki is geen vervanging van medisch handelen, maar een aanvulling.

Als je ziek bent of je niet lekker voelt, ga dan eerst naar een arts.


Indien je een Reiki-behandeling wilt, dan graag onderstaand contactformulier invullen.


Let op: vermeld duidelijk voor welke optie je wilt kiezen.


Tarieven:

Optie 1. Reiki-behandeling per 30 mi € 45,00

Optie 2. Reiki-totale lichaamsmassage € 85,00


©Marion Elzinga

Reiki-Master

Kundalini-Reiki Master

Ymoya Residentie

Zeewolde

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page