top of page

NieuwetijdsKinderen 

Het is altijd lastig om je als HSP´r staande te houden in deze hele hectische snelle tijd.

Een tijd van grote veranderingen in de samenleving en met diepe transformaties, voor iedereen hier op Aarde.

Als geen ander weet ik hoe onveilig dit kan voelen, daar ik zelf ook super sensitief ben.

Mijn hooggevoeligheid en de inzichten die ik daarbij kreeg zijn voor mij juist een reden geweest, om ineens het roer om te gooien in mijn leven.

En dat is nu 10 jaar geleden.


Gedurende deze 10 jaar, ben ik me meer en meer gaan richten op de energie, psyche en de ontwikkeling van de mens in deze nieuwe tijd.

Niet alleen in mijn eigen nabije omgeving, maar ook binnen mijn praktijk, heb ik opgemerkt hoe jongeren in de leeftijd vanaf ongeveer 8 à 9 jaar tot ca. 25 jaar, enorm struikelen over alles wat “MOET” en niet “mag”. Al heel vroeg of school worden ze gepest en getreiterd door andere klasgenootjes omdat ze “anders” zijn. Ouders en leerkrachten weten vaak niet hoe hier mee om te gaan omdat ze niet goed in thuis zijn. Derhalve krijgen deze hooggevoelige kinderen veelal opvoedkundige trainingen aangeboden om assertiever te worden en waarna ze maar al te vaak hoe tegengesteld ook, TE “ assertief” zijn geworden als zij voor zichzelf opkomen bij nieuwe pesterijen door de eigenlijk boosdoeners.

Hoe krom kan het zijn. Logisch dat zij zich dan gaan verzetten en elkaar opzoeken. De enige veiligheid die ze hebben is namelijk bij elkaar zijn.

Helaas worden ze dan als snel als “probleemjongeren” en “hangjongeren” en “vaag” bestempeld en vaak ook als crimineel en moeilijk beschouwd. Met de daarbij behorende VERBODS- maatregelen.

Terwijl het gewoon van nature hele lieve mensen zijn, maar alleen een beetje anders omdat ze zo gevoelig zijn. Ik heb veel onderzoeken verricht en ervaringen opgedaan met jongeren die door hun hooggevoeligheid, zich niet goed begrepen voelde door ouders en/of leerkrachten-docenten en daardoor bijvoorbeeld afzakten in de soft- en harddrugs wereld.

Evenals jongeren die met hun HSP-zijn binnen het Autistisch Spectrum vallen en zich daardoor ook geen raad weten met hun gevoeligheid.


Als allround opgeleid Sensi-therapeut, klinisch psycholoog en met mijn spirituele achtergrond en ervaringen, bied ik binnen mijn praktijk een compleet plaatje van hulpverlening aan. Waarbij er daadwerkelijk tot op de bodem van de oorzaken van stoornissen en problemen gegaan kan worden.

Zijn de oorzaken gevonden, dan kan er weer gewerkt worden aan vlot herstel.

Dit middels lichaamsgerichte therapie, psychotherapeutisch of op psychologisch vlak.

Echter ook op spiritueel niveau kan er veel bereikt worden door de inzichten die ik een ieder mee geef.


© Marion Elzinga

Ymoya Residentie

Hulshorst

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page